Schopnost bonitních a bankrotní modelů předpovědět problémy v podniku - Hrušková, Veronika; Klečka, Jiří, 1966-; Scholleová, Hana, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Tato diplomová práce se zabývá rozborem bonitních a bankrotních modelů. Cílem práce je analyzovat jak jsou jednotlivé bonitní a bankrotní modely schopny předpovědět problémy v podniku. Bonitní a bankrotní modely jsou aplikovány na 25 podniků, které se během svého života dostaly do problémů. Jedná se převážně o společnosti s ručeným omezeným, ale také jsou v této práci analyzovány i akciové společnosti. Celkem je analyzováno pět odvětví. Odvětví zpracovatelského průmyslu, stavebnictví, velkoobchodu a maloobchodu, dopravy a skladování a odvětví profesních, vědeckých a technických činností. Analyzováno je pět bonitních a bankrotních modelů. Altmanův model, model IN05, Tafflerův model, Springate analýza a Bilanční analýza podle Rudolfa Douchy, která je zpracována ve dvou modifikacích.
Vedoucí práce: Jiří Klečka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses