Ekonomická analýza společnosti Yusen Logistics (Czech) s.r.o. - Nedbalová, Tereza; Klečka, Jiří, 1966-; Boukal, Petr, 1962-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Cílem diplomové práce je posoudit hospodaření a ekonomickou situaci společnosti Yusen Logistics (Czech) s.r.o. v letech 2009 -- 2013, čehož bude dosaženo pomocí metod ekonomické analýzy. Samotné jádro práce je rozděleno na dvě části -- teoreticko-metodologickou, ve které budou popsány metody a postupy ekonomické analýzy, a část praktickou, kde budou data z účetních výkazů společnosti podrobena analýze absolutních a poměrových ukazatelů a bude vyhodnocena míra plnění doporučení daných zlatými bilančními pravidly. Následně bude proveden rozklad rentability vlastního kapitálu, analýza pracovního kapitálu a bude vyčíslena ekonomická přidaná hodnota. Poté budou aplikovány vybrané bonitní a bankrotní modely, což by mělo umožnit komplexní zhodnocení finančního zdraví a budoucí ekonomické situace podniku. V závěru praktické části budou výsledky vybraných ukazatelů porovnány s výsledky v celém odvětví Doprava a skladování.
Vedoucí práce: Jiří Klečka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses