Finanční analýza společnosti BENEA, s.r.o. - Vondráčková, Kamila (2015)
Hlavním cílem této bakalářské práce je zhodnocení finančního zdraví a situace společnosti Benea, s.r.o. a výsledné údaje porovnat s odvětvím. Ty jsou zjišťovány pomocí nástrojů finanční analýzy. Údaje jsou převzaty z účetních závěrek společnosti Benea, s.r.o. a jednotlivých podniků z odvětví za období 2009 až 2013. Práce je rozdělena na dvě části. Teoreticko-metodická část se zabývá představením jednotlivých metodických aparátů finanční analýzy. V druhé praktické části jsou tyto nástroje aplikovány na data a ty jsou přehledně znázorněny v tabulkách a grafech. Závěr shrnuje dosavadní výsledky finanční analýzy a navrhuje možnosti na zlepšení budoucího chodu firmy.