Veřejná obchodní společnost - Soukupová, Markéta (2015)
Tato práce se zaměřuje na veřejnou obchodní společnost. Teoretická část se snaží vymezit veřejnou obchodní společnost v prostředí ČR, tedy nejprve definuje pojmy, které úzce souvisí s veřejnou obchodní společností, a poté se již zaměřuje na veřejnou obchodní společnost. Životní cyklus veřejné obchodní společnosti je přiblížen na konkrétních případech a doplněn o účtování daných skutečností. Praktická část se zabývá zkoumáním existujících veřejných obchodních společností s cílem určit typickou veřejnou obchodní společnost na českém trhu.