Zakladatelský finanční projekt - Švarc, Michal (2015)
Cílem této bakalářské práce je sestavení zakladatelského finančního projektu mobilního fast-foodu. Teoretická část se zaobírá popisem zakladatelského projektu, základních pojmů, právních forem podnikání, strategií firmy, procesu strategického řízení, strategickou analýzou, marketingem a marketingovou strategií, finančním řízením podniku, majetkovou a kapitálovou strukturou, základními výkazy, daňovou problematikou a finanční analýzou obchodního závodu. V praktické části je nejdříve představen podnikatelský plán, zvolená právní forma společnosti a společníci. Dále je praktická část zaměřená především na vypracování strategické analýzy, definování marketingového mixu společnosti, vypracování zakladatelského rozpočtu a na možné vývoje společnosti po dobu prvních tří let na základě optimistických, pesimistických a reálných předpokladů, které jsou následně vyhodnoceny pomocí finanční analýzy. V závěru jsou jednotlivé varianty zhodnoceny.