Využití umělých neuronových sítí pro řešení úloh kombinatorické optimalizace - Dvořák, Marek (2015)
Práce pojednává o problematice kombinatorických optimalizačních úloh a jejich řešení. Představuji zde rozdílné typy těchto úloh a nastiňuji jejich možná řešení pomocí klasických heuristických algoritmů. Následně se zaměřuji na problematiku umělých neuronových sítí, jejich popis a klasifikaci. Na závěr porovnávám dvě metody řešení pomocí neuronových sítí na několika příkladech úloh obchodního cestujícího.