Využití umělých neuronových sítí pro řešení úloh kombinatorické optimalizace - Dvořák, Marek; Zouhar, Jan, 1982-; Melechovský, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Práce pojednává o problematice kombinatorických optimalizačních úloh a jejich řešení. Představuji zde rozdílné typy těchto úloh a nastiňuji jejich možná řešení pomocí klasických heuristických algoritmů. Následně se zaměřuji na problematiku umělých neuronových sítí, jejich popis a klasifikaci. Na závěr porovnávám dvě metody řešení pomocí neuronových sítí na několika příkladech úloh obchodního cestujícího.
Vedoucí práce: Jan Zouhar
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses