Setkání české a americké kultury v manažerské praxi - Bátorek, Miroslav Štefan (2015)
Cílem diplomové práce je přinést ucelený a komplexní obraz české a americké kultury a to nejen v jejich interakci. Tento obraz bude základem pro poznání a pochopení obou kultur i jejich vzájemných odlišností. Zjištění kulturních specifik, jejich objasnění a vysvětlení jejich příčin je stěžejní náplní této práce. Hlavním předmětem zkoumání je pak především odkrytí kulturních rozdílů a s tím souvisejících kulturních střetů. Druhým cílem diplomové práce je právě sestavení přehledu možných kulturních střetů a závěrečné doporučení pro českou stranu, jak těmto kolizím předejít.