Konkurence mezi osobní železniční a leteckou dopravou - Pinka, Jan; Mervart, Michal, 1977-; Jonáš, Stanislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Hlavním tématem této diplomové práce je mapování konkurence mezi osobní železniční a leteckou dopravou. Prvním cílem je zjistit, který z těchto dopravních oborů je pro zákazníka výhodnější, jestliže má možnost si mezi letadlem či vlakem vybrat. Nástrojem k naplnění tohoto cíle je vzájemné porovnání letecké a železniční dopravy na 15 vybraných relacích, a to z hlediska ceny a celkového cestovního času. Druhým cílem je pak zkoumání chování a rozhodování zákazníků, kteří leteckou a železniční dopravu využívají, a to pomocí dotazníkového šetření.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses