Ekonomika golfových turnajů - Málková, Gabriela; Novotný, Jiří, 1946 leden 6.-; Makovský, Petr, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Tato diplomová práce s názvem "Ekonomika golfových turnajů" se zaměřuje na analýzu a shrnutí ekonomických efektů plynoucí z organizace tohoto typu sportovních akcí. Hlavním cílem práce je zhodnocení, zdali je v dnešní době efektivní, z hlediska ekonomických přínosů, akce tohoto typu organizovat. Zaměřuje se především na oblast sponzoringu, jakožto hlavní složky finančních zdrojů. Z výsledku práce vyplývá, že tato oblast sportu v komerčních sférách skrývá mnoho možností a jako podnikatelský záměr má vysoký potenciál, jen je třeba následovat proaktivně tržní příležitosti, odlišit se od konkurence, získat a především navázat dlouhodobou spolupráci se sponzory a reklamními partnery. Z průzkumu plyne, že to je klíčové pro zajištění stabilních finančních výsledků.
Vedoucí práce: Jiří Novotný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses