Ocenění společnosti Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod, a.s. - Bláha, Dalibor (2015)
Cílem této diplomové práce je ocenění společnosti Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod, a.s. ke dni 31. 12. 2014. Účelem ocenění je zjištění výsledné hodnoty pro vlastníky. Práce je rozdělena na dvě základní části a to teoretickou a praktickou. V teoretické části bude čtenář seznámen se základními pojmy a s metodami z oblasti oceňování, které budou důležité pro praktickou část. V praktické části bude provedena strategická a finanční analýza, analýza a prognóza generátorů hodnoty, tvorba finančního plánu a samotné ocenění metodou diskontovaných volných peněžních toků ve variantě entity. Závěr se věnuje celkovému shrnutí procesu ocenění.