DOPADY PRŮBĚHU HOSPODÁŘSKÉHO CYKLU NA AUTOMOBILOVÝ PRŮMYSL V ČR A KOMPARACE S VÝVOJEM V ZAHRANIČÍ V LETECH 2003 - 2013 - Novotný, Ondřej (2015)
Tato práce se zabývá vlivem hospodářského cyklu na automobilový průmysl v České republice v letech 2003 -- 2014. Popisuje základní ekonomické teorie zabývající se hospodářskými cykly. Zkoumán je dopad vývoje ekonomiky na výrobu automobilů a to jak na celkovou produkci, tak také na jednotlivé automobilky v České republice, konkrétně automobilek Škoda auto, TPCA a Hyundai. Tento vývoj je komparován s vývojem na Slovensku, Německu a USA. Zároveň byl zkoumán dopad hospodářského cyklu na poptávku po nových automobilech podle počtu prvních registrací nových automobilů. Zhodnocen byl také vliv "šrotovného" na prodeje a výrobu.