Mezigenerační srovnání společenského postavení - Tůmová, Pavla; Mazouch, Petr, 1981-; Nývlt, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Diplomová práce je založena na datech z modulu 2011 výběrového šetření příjmů a životních podmínek EU SILC zaměřeného na přenos sociálního a materiálního znevýhodnění mezi generacemi. Práce zkoumá přenos sociálního statutu z jedné generace na druhou. Diplomová práce bude obsahovat deskriptivní popis četností proměnných a další analýzy. Hlavním cílem práce je určit závislost socio-ekonomických proměnných na přenos sociálního statutu (vzdělání, zaměstnání) pomocí logistické regrese. Do analýzy vstoupili pouze ti respondenti, kterým je mezi 30 -- 60 lety a kteří uvedli, že žili alespoň s jedním z rodičů. Díky velkému počtu respondentů je možné podrobné členění podle věkových skupin, úrovně vzdělání atd. a následné porovnání rozdílů mezi definovanými skupinami. Použitím váhové systému je možné výsledky vztahovat na populaci České republiky.
Vedoucí práce: Petr Mazouch
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomická demografie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses