Kvantitativní analýza predikce poptávky u vybrané společnosti - Urbanec, Matěj; Jirsák, Petr; Kučera, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Diplomová práce se zabývá predikcí poptávky v podniku, zejména se zaměřuje na kvantitativní metody predikce. V teoretické části je představena predikce poptávky, její místo a význam v podniku. Dále jsou představeny jednotlivé metody kvalitativní a kvantitativní predikce poptávky a také metody na měření přesnosti predikce. V praktické části je několik metod aplikováno na reálná data podniku. Jsou to metody klouzavých průměrů, exponenciálního vyrovnávání, Holtova a Holt-Wintersova metoda a metoda jednoduché lineární regrese. Přesnost jednotlivých metod je vzájemně porovnávána a nejpřesnější metoda je pak použita k predikci poptávky na rok 2015.
Vedoucí práce: Petr Jirsák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses