Stanovení hodnoty firmy KRONOSPAN OSB, spol. s r.o. - Nechvátal, Ondřej; Scholleová, Hana, 1964-; Klečka, Jiří, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Cílem této diplomové práce je stanovení hodnoty firmy KRONOSPAN OSB, spol. s r.o. k datu 1. 4. 2015 za účelem zjištění hodnoty pro management společnosti, který chce tuto hodnotu nadále řídit ve smyslu maximálního naplňování základního cíle vlastníků. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. V teoretické práci jsou popsány postupy a metody, které vedou k ocenění firmy. Praktická část obsahuje popis oceňované společnosti a její vnitřní potenciál, finanční a strategickou analýzu zahrnující analýzu vnějšího potenciálu a SWOT analýzu, tvorbu finančního plánu a samotné ocenění firmy. K tomu je využita výnosová metoda diskontovaných volných peněžních toků, metoda účetní hodnoty a metoda srovnatelných podniků. Hodnota vlastního kapitálu k 1. 4. 2015 činí 8 610 092 tis. Kč.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses