Podnikatelský záměr - Krušina, Dan (2015)
Práce se zabývá pozicí obnovitelných zdrojů v České republice a u jednotlivých druhů obnovitelných zdrojů energie zdůrazňuje jejich význam a možnosti dalšího rozvoje podle návrhu aktualizované Státní energetické koncepce. V další části se práce zabývá podrobněji situací vodních elektráren v České republice se zaměřením na způsob podpory tohoto typu zdrojů. Práce dokumentuje způsob a možnosti provozní a investiční podpory, současně práce mapuje možnosti využití strukturálních fondů Evropské unie při výstavbě vodní elektrárny. V praktické části práce je zpracován podnikatelský záměr na výstavbu konkrétní vodní elektrárny. Výsledkem práce je zhodnocení tohoto záměru a zjištění skutečnosti, že daná investiční příležitost je pro investora velmi dobrá. Aktuálnost práce je zejména v tom, že práce vychází z nové situace, která nastala úpravou legislativy související s podporou obnovitelných zdrojů energie.