Stanovení hodnoty firmy Viko, s.r.o. - Hartychová, Jana; Scholleová, Hana, 1964-; Kotáb, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Diplomová práce je zpracována na téma ocenění podniku Viko s.r.o. Cílem této práce je stanovení hodnoty firmy pro vlastníky i věřitele ke dni 30. 4. 2015. Kromě hodnoty podniku stanovené na základě výnosové metody DCF, která vychází z volných peněžních toků do firmy (FCFF) v jednotlivých letech, je určena vnitřní hodnota vlastního kapitálu. Nejdříve je zpracována teoretická část práce a po ní přichází na řadu analytická část. V rámci procesu oceňování je provedena strategická analýza makroekonomického a mikroekonomického prostředí, finanční analýza a je zpracován finanční plán společnosti pro období 2015--2019. Po vynesení výroku o hodnotě je pozornost soustředěna na míru vlivu faktorů, které ovlivňují výslednou hodnotu společnosti. Na závěr je zhodnocena praktická část práce a jsou předložena doporučení, která by mohla vést ke zvýšení hodnoty společnosti Viko s.r.o.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses