Vyhodnocení projektu zavedení bezpaletové technologie ve společnosti Philip Morris ČR, a.s - Šeborová, Hana; Mervart, Michal, 1977-; Slavíčková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou využití bezpaletové technologie pro přepravu hotové produkce společnosti Philip Morris ČR. a.s.. Cílem práce je vyhodnotit, zda by zavedení této technologie přineslo úspory a posoudit i ostatní primárně nefinanční kritéria. Práce je striktně rozdělena na část teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou popsány základní fakta, která nám zdůvodňují, proč by se firmy měly zamyslet nad hledáním alternativ k dřevěným paletám. V praktické části nejprve představuji společnost, začlenění oddělení Supply Chain do organizace a popisem materiálového toku. Jádrem praktické části je analýza a kalkulace jak finančních tak nefinančních faktorů. Analýza je prováděna na jednom konkrétním trhu a je vypočtena zvlášť pro produkt cigarety a pro ostatní tabákové výrobky. Na konci práce shrnuji výsledky a navrhuji opatření vedoucí k bezproblémové implementaci slipsheetů.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses