Aktivní politika zaměstnanosti v okrese Liberec v letech 2009-2014 - Najman, Ondřej; Kolman, Ondřej; Vebrová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Bakalářská práce se zabývá problematikou nezaměstnanosti a jejím řešením skrze aktivní politiku zaměstnanosti. Cílem práce je zhodnocení rozsahu a efektivnosti užití jednotlivých nástrojů APZ v okrese Liberec mezi lety 2009 a 2014 se zvláštním zaměřením na rekvalifikace. Tento okres se v posledních letech potýká s vyšší mírou nezaměstnanosti, než dosahuje republikový průměr, přičemž problém je umocněn vysokým procentem zastoupení nízkokvalifikovaných a dlouhodobě nezaměstnaných osob. Na základě analýzy jednotlivých nástrojů APZ dochází práce k závěru, že rekvalifikace jsou, na rozdíl od veřejně prospěšných prací a částečně i společensky účelných pracovních míst, efektivním a účinným nástrojem v boji s nezaměstnaností. Závěrečným doporučením práce plynoucím z analýzy aktivní politiky zaměstnanosti v okrese je zvýšení snahy o cílenost jednotlivých nástrojů (především rekvalifikací) na rizikové skupiny.
Vedoucí práce: Ondřej Kolman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses