Riešenie dlhodobej nezamestnanosti na Slovensku - Farkaš, Matej (2015)
Tému mojej bakalárskej práce som si zvolil na základe úspešne pilotovaného projektu na riešenie dlhodobej nezamestnanosti v meste Banská Bystrica, mojom rodisku. Práca je rozčlenená na dve nosné časti -- teoretickú a praktickú. V teoretickej časti sa venujem všeobecným definíciám, ktoré súvisia s problematikou nezamestnanosti ako sú trh práce a jeho súvis s politikou zamestnanosti, druhy nezamestnanosti. Už v tejto časti sa na teoretickej úrovni venujem nástrojom na umiestnenie dlhodobo nezamestnaných na trh práce. V praktickej časti som prierezovo zhrnul informácie o projekte "Od dávok k platenej práci", ktorým Mesto Banská Bystrica pilotne testovalo medzitrh práce, ako potenciálny nástroj na riešenie dlhodobej nezamestnanosti v podmienkach Slovenskej republiky. V závere práce je zoznam obrázkov, tabuliek, grafov a odkazov na úspešnú publicitu celého projektu.