Riešenie dlhodobej nezamestnanosti na Slovensku - Farkaš, Matej; Pavelka, Tomáš, 1975-; Adámek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Tému mojej bakalárskej práce som si zvolil na základe úspešne pilotovaného projektu na riešenie dlhodobej nezamestnanosti v meste Banská Bystrica, mojom rodisku. Práca je rozčlenená na dve nosné časti -- teoretickú a praktickú. V teoretickej časti sa venujem všeobecným definíciám, ktoré súvisia s problematikou nezamestnanosti ako sú trh práce a jeho súvis s politikou zamestnanosti, druhy nezamestnanosti. Už v tejto časti sa na teoretickej úrovni venujem nástrojom na umiestnenie dlhodobo nezamestnaných na trh práce. V praktickej časti som prierezovo zhrnul informácie o projekte "Od dávok k platenej práci", ktorým Mesto Banská Bystrica pilotne testovalo medzitrh práce, ako potenciálny nástroj na riešenie dlhodobej nezamestnanosti v podmienkach Slovenskej republiky. V závere práce je zoznam obrázkov, tabuliek, grafov a odkazov na úspešnú publicitu celého projektu.
Vedoucí práce: Tomáš Pavelka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses