"Swinging Sixties". Příspěvek k sociálnímu a ekonomickému vývoji Velké Británie v šedesátých letech 20. století - Míková, Veronika (2015)
Tato bakalářská práce se věnuje analýze hospodářského a sociálního vývoje Velké Británie v šedesátých letech 20. století, tzv. Swinging Sixties. Válečné období změnilo postavení impéria ve světě. Následujících dvacet let znamenalo pro Velkou Británii velké změny a to nejen v hospodářské oblasti, ale především v sociálním vývoji. V práci se zabývám výraznými změnami ve společnosti v tomto období, vycházejícími z růstu životní úrovně obyvatel. Přeměna v konzumní společnost podporovala změnu struktury výdajů a tedy spotřeby domácností. Obecně sociální revoluce měla vliv nejen na chování a myšlení obyvatel, ale také na trh práce, či kriminalitu. Ve své práci analyzuji nejen sociální revoluci, ale také hospodářskou situaci, ze které vychází. Období je typické relativním hospodářským růstem, nízkou nezaměstnaností, ale stále se zvyšující inflací.