"Swinging Sixties". Příspěvek k sociálnímu a ekonomickému vývoji Velké Británie v šedesátých letech 20. století - Míková, Veronika; Soukup, Jaromír, 1977-; Szobi, Pavel, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Tato bakalářská práce se věnuje analýze hospodářského a sociálního vývoje Velké Británie v šedesátých letech 20. století, tzv. Swinging Sixties. Válečné období změnilo postavení impéria ve světě. Následujících dvacet let znamenalo pro Velkou Británii velké změny a to nejen v hospodářské oblasti, ale především v sociálním vývoji. V práci se zabývám výraznými změnami ve společnosti v tomto období, vycházejícími z růstu životní úrovně obyvatel. Přeměna v konzumní společnost podporovala změnu struktury výdajů a tedy spotřeby domácností. Obecně sociální revoluce měla vliv nejen na chování a myšlení obyvatel, ale také na trh práce, či kriminalitu. Ve své práci analyzuji nejen sociální revoluci, ale také hospodářskou situaci, ze které vychází. Období je typické relativním hospodářským růstem, nízkou nezaměstnaností, ale stále se zvyšující inflací.
Vedoucí práce: Jaromír Soukup
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses