Analýza determinantů množství objednávané služby u klientů neziskové organizace Oblastní charita Strakonice - Turková, Kateřina; Brožová, Dagmar, 1958-; Babin, Ján, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Tato bakalářská práce analyzuje vliv vybraných faktorů na množství objednávané služby dovoz nebo donáška stravy na vzorku 81 klientů neziskové organizace Oblastní charita Strakonice v období od 1. 11. 2013 do 30. 10. 2014. Na základě aplikace metody náhodných efektů na panelová data je potvrzena korelace měsíčního počtu objednaných úkonů dané služby s proměnnými počet členů domácnosti a stupeň příspěvku na péči. Z výsledků analýzy vyplývá, že zvýšení počtu členů domácnosti o jednoho vede k pravděpodobnému snížení měsíčního počtu objednaných úkonů o 2-3 úkony. Naopak jednostupňové zvýšení příspěvku na péči znamená zvýšení množství měsíčně odebírané služby přibližně o dva úkony. U ostatních proměnných zahrnutých do modelu nedošlo na hladině významnosti nižší nežli alfa = 0, 1 k potvrzení korelace s vysvětlovanou proměnnou. Výše uvedená zjištění jsou v zásadě konzistentní s poznatky uvedenými v teoretické části práce.
Vedoucí práce: Dagmar Brožová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses