Category management dětské výživy - Wotřelová, Eva (2015)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou category managementu v rámci kategorie dětské výživy na českém trhu. Jejím cílem je nejdříve stanovit teoretická východiska category managementu a vymezit category management proces. Následně na základě analýzy primárních a sekundárních dat charakterizovat změny v nákupním chování a rozhodování matek v rámci kategorie dětské výživy. Na základě charakterizovaného nákupního chování navrhnout obecnou vzorovou strukturu vystavení kategorie a jejím prostřednictvím zjistit, zda aktuální situace na trhu dětské výživy v oblasti prezentace zboží odpovídá potřebám a přáním zákaznic. Primární data budou získána prostřednictvím kvantitativní průzkumné sondy v podobě on-line dotazníkového šetření. Zdrojem pro analýzu sekundárních dat budou data z projektu Market&Media&Lifestyle, tržní data a výzkum spotřebního chování 2013.