Téma Analýza okolí společnosti Severočeské doly, a.s. Cíl práce: Cíl práce je analyzovaAnalýza okolí společnosti Severočeské doly, a. s. - Nerudová, Andrea (2015)
Tato bakalářská práce analyzuje okolí podniku Severočeské doly, a.s.. Hlavní činností tohoto podniku je těžba, zpracování a odbyt hnědého uhlí a doprovodných surovin. Práce se skládá ze dvou částí, z části teoretické a analytické. Pro analýzu vnitřního prostředí jsem použila analýzu 7S. Pro analýzu mikrookolí je použita Porterova analýza pěti sil a pro analýzu makrookolí je použita PESTLE analýza. Následně výsledky z těchto analýz použiji pro zpracování SWOT analýzy. Hlavním cílem této bakalářské práce je analyzovat klíčové faktory, které podnik ovlivňují jak v pozitivním tak i negativním smyslu.