Firemní vzdělávání v rámci projektu UNIV 3 v Olomouckém kraji - Hýblová, Šárka (2015)
Bakalářská práce se zabývá zhodnocením firemního vzdělávání v rámci evropského vzdělávacího projektu UNIV 3 v Olomouckém kraji. Je zaměřena na dvě firmy, z nichž každá se v rámci tohoto projektu zúčastnila dvou kvalifikačních kurzů. Za použití dotazníkového šetření a rozhovorů jsou zjišťovány přínosy a negativa účasti v projektu jak pro zaměstnance, tak samotné zaměstnavatele. Výstupem práce je zhodnocení tohoto typu firemního vzdělávání v návaznosti na financování z veřejných zdrojů. Tato práce zkoumá, zda jsou firmy i účastníci kurzu ochotni za jeho průběh zaplatit v případě, kdy by nebyl hrazen z prostředků projektu.