Analýza reforem penzijního systému v Polsku (1990 - 2014) - Černá, Karolína; Brabec, Petr; Vebrová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Tato práce pojednává o polském penzijním systému a jeho reformách v letech 1990-2014. Starý penzijní systém v Polsku byl nestabilní a v mnohém nevyhovující, proto bylo nutné ho reformovat. Reforma byla zahájena na začátku roku 1999 a spolu s ní i nový penzijní systém. Ten byl však zaveden uspěchaně a mnoho věcí bylo nedomyšlených a nefungujících, proto tento systém v dalších letech prošel mnohými změnami včetně dvou reforem a to v roce 2011 a 2014, které především redukovaly v roce 1999 nově vzniklý druhý fondový pilíř penzijního systému. Práce se dále zabývá vývojem zhodnocení otevřených penzijních fondů ve druhém pilíři polského penzijního systému v období 1999-2011, kde dochází ke zjištění, že výše zhodnocení, která byla předpokládána autory reformy v roce 1999, je téměř shodná s reálnou výší za sledované období.
Vedoucí práce: Petr Brabec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses