Analýza akademické prokrastinace studentů VŠE oproti studentům 1.LF UK - Pavlovová, Adéla (2015)
Tato práce má za cíl zjistit prevalenci akademické prokrastinace mezi studenty Vysoké školy ekonomické a 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy. Práce přináší srovnávací studii prokrastinace dvou odlišných oborů vědy v českém prostředí. Zaměřuje se na stanovení rozdílu v míře prokrastinace mezi těmito dvěma skupinami studentů a na to, zda existuje korelace mezi dosaženým studijním průměrem a mírou prokrastinace. Ke zjištění míry prokrastinace byla využita škála prokrastinace pro studenty (PSS, Lay, 1986). Ve zkoumaném vzorku (N=244) byla zjištěna 81,1% míra akademické prokrastinace. Byla potvrzena hypotéza o významném rozdílu v prokrastinaci mezi studenty VŠE (N=102) a 1. LF UK (N=144) na 10% hladině významnosti. Hypotéza o korelaci mezi mírou prokrastinace a studijním průměrem byla potvrzena.