Komparace privatizačního procesu v České republice a na Slovensku - Beneš, Jan (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá komparací privatizačního procesu v České republice a na Slovensku od jeho zahájení do konce roku 2005. Nastiňuje obtížnou výchozí situaci pro volbu vhodné alternativy privatizačního procesu, se kterou se potýkala československá vláda. Následně analyzuje samostatné privatizační procesy v české republice a na Slovensku s důrazem na aplikované metody privatizace státního majetku a sektory národního hospodářství obou zemí. Rovněž zkoumá a hodnotí legislativu, která je nezbytná pro průběh privatizace. V samotném závěru práce jsou komparovány data a výstupy plynoucí z analýzy procesů. Poté jsou vyvozeny poznatky plynoucí z odlišností obou procesů.