Komparace privatizačního procesu v České republice a na Slovensku - Beneš, Jan; Procházka, Pavel; Sunega, Petr, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá komparací privatizačního procesu v České republice a na Slovensku od jeho zahájení do konce roku 2005. Nastiňuje obtížnou výchozí situaci pro volbu vhodné alternativy privatizačního procesu, se kterou se potýkala československá vláda. Následně analyzuje samostatné privatizační procesy v české republice a na Slovensku s důrazem na aplikované metody privatizace státního majetku a sektory národního hospodářství obou zemí. Rovněž zkoumá a hodnotí legislativu, která je nezbytná pro průběh privatizace. V samotném závěru práce jsou komparovány data a výstupy plynoucí z analýzy procesů. Poté jsou vyvozeny poznatky plynoucí z odlišností obou procesů.
Vedoucí práce: Pavel Procházka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses