Analýza vývoje struktury a nákladovosti veřejné správy v ČR v letech 1993 až 2013 se zvláštním zřetelem na státní správu - Voříšková, Kristýna; Chmelová, Pavla; Prudká, Šárka, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Práce se zabývá vývojem nákladovosti a struktury veřejné správy, se zvláštním zřetelem na státní správu, v České republice od roku 1993 do roku 2013. Jak je vidět v teoretické části, autoři připouští, že určitý objem je nutný k hladkému fungování státu. Práce tedy předpokládá růst veřejné správy, jak počtu zaměstnanců, tak jejich platů a ostatních vybraných nákladů. Tato hypotéza je však v průběhu potvrzena jen částečně, neboť počet úředníků v tomto období dle Státních závěrečných účtu a dat Českého statistického úřadu klesal, jejich mzdový fond a průměrná mzda rostly. Důležitým bodem je porovnání státní správy se samosprávou, která má vývoj nákladů značně odlišný a hospodářská krize ji zasáhla jen velice omezeně.
Vedoucí práce: Pavla Chmelová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses