Analýza aktivní politiky zaměstnanosti v Pardubickém kraji v letech 2012 a 2013 - Dvořák, Adam; Doležal, Ondřej; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Práce si klade za cíl analyzovat aktivní politiku zaměstnanosti v Pardubickém kraji, neboť mezi lety 2012 a 2013 došlo ke zvýšení výdajů na tuto politiku z částky přibližně 110 milionů Kč na částku necelých 230 milionů Kč. Práce porovnává tyto dva roky a analyzuje vliv aktivní politiky zaměstnanosti na trh práce a identifikuje efektivní a neefektivní nástroje APZ. Ze získaných dat byla zjištěna značná neúčinnost rekvalifikací a veřejně prospěšných prací, špatné načasování společensky účelných pracovních míst jako podpora nově vzniklých samostatně výdělečných osob, nejednoznačný dopad podpory chráněných pracovních míst a pozitivní dopady společensky účelných pracovních míst vytvářených zaměstnavateli.
Vedoucí práce: Ondřej Doležal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses