Analýza odvětví nanotechnologií v České republice v letech 1993-2013 a jeho příspěvku k hospodářskému růstu - Konečný, Lukáš (2015)
Cílem této práce je analýza vývoje nanotechnologií v České republice v letech 1993-2013 se zvláštním zřetelem na příspěvek tohoto odvětví k hospodářskému růstu České republiky. První část práce je zaměřená na historii a význam nanotechnologií ve světě a obsahuje ekonomickou teorii vlivu technologického pokroku na hospodářský růst vztaženou na případ nanotechnologií. Druhá část práce popisuje stručnou historii nanotechnologií v České republice, aktuální české nanotechnologické prostředí a obsahuje analýzu nanotechnologických firem v letech 1993-2013.