Analýza odvětví nanotechnologií v České republice v letech 1993-2013 a jeho příspěvku k hospodářskému růstu - Konečný, Lukáš; Štekláč, Jiří; Lukášová, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Cílem této práce je analýza vývoje nanotechnologií v České republice v letech 1993-2013 se zvláštním zřetelem na příspěvek tohoto odvětví k hospodářskému růstu České republiky. První část práce je zaměřená na historii a význam nanotechnologií ve světě a obsahuje ekonomickou teorii vlivu technologického pokroku na hospodářský růst vztaženou na případ nanotechnologií. Druhá část práce popisuje stručnou historii nanotechnologií v České republice, aktuální české nanotechnologické prostředí a obsahuje analýzu nanotechnologických firem v letech 1993-2013.
Vedoucí práce: Jiří Štekláč
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses