Analýza sociálního bydlení v České republice v roce 2014 a možnosti jeho budoucího vývoje - Hulčíková, Petra; Prachař, Ondřej; Sunega, Petr, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na stav sociálního bydlení v České republice v roce 2014 a na možnosti jeho budoucího vývoje. Analýza trhu s bydlením přináší zjištění, že výdaje na bydlení se rok od roku zvyšují, zároveň rostou počty vyplácených dávek příspěvku a doplatku na bydlení, a zvyšují se tak výdaje státu na tuto politiku. Z analýzy stavu sociálního bydlení v krajích České republiky vyplývá nevyrovnaný počet sociálních bytů mezi jednotlivými kraji. Práce doporučuje navázání sociálního bydlení na míru příjmové chudoby a míru nezaměstnanosti, navrhuje možnosti budoucího vývoje spočívající ve specifikaci povinností státu a obcí, větším zapojení krajů v systému sociálního bydlení a budoucím možném využití tržního principu v podobě sociálních nájemních agentur.
Vedoucí práce: Ondřej Prachař
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses