Analýza dopadů zavedení regulačních poplatků po roce 2008 ve zdravotnictví v České republice - Suchomel, Jiří (2015)
Bakalářská práce se zabývá dopady, které způsobilo zavedení regulačních poplatků ve zdravotnictví v České republice po roce 2008. V teoretické části je představen systém financování zdravotnictví v České republice. Praktická část se zabývá analýzou jednotlivých ukazatelů, které dle Ministerstva zdravotnictví ČR měly zavedení regulačních poplatků ovlivnit. Cílem je pak zjistit, zda ovlivnění těchto ukazatelů bylo jiné, než bylo plánované, a proto došlo k jejich zrušení. V této analýze vyšlo, že ovlivnění bylo ve větší míře takové, jaké se od regulačních poplatků očekávalo a jejich zrušení proběhlo z jiného důvodu.