Analýza vlivu vybraných dávek státní sociální podpory na porodnost v České republice po roce 2000 - Brossová, Denisa (2015)
Bakalářská práce řeší vliv vládních výdajů na vybrané dávky státní sociální podpory na porodnost v České republice po roce 2000. Cílem práce je analyzovat vývoj vládních výdajů na dávky státní sociální podpory a nalézt zde případnou formu vzájemného vztahu těchto proměnných. Práce se zaměřuje konkrétně na popis vývoje vybraných dávek státní sociální podpory, na vývoj vládních výdajů na tyto dávky a také na vývoj porodnosti v České republice. Zvolené téma bylo řešeno pomocí číselné komparace a lineární regrese. Provedeným výzkumem se došlo k závěru, že mezi zkoumanými proměnnými je patrná korelace, a dále, že vládní výdaje na dávky státní sociální podpory a porodnost v druhé polovině zkoumaného období klesají. Na základě zjištěné korelace daných dat je možné se domnívat, že se tyto proměnné mohou vzájemně ovlivňovat. Závěr práce pak udává, jakým směrem by se mohl vyvíjet budoucí výzkum dané problematiky.