Zaměstnatelnost osob nad 50 let věku v ČR mezi lety 2007-2014 s důrazem na analýzu efektivnosti projektů spolufinancovaných ESF ve Zlínském kraji - Lišoková, Nikol (2015)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na trh práce starších osob v České republice v letech 2007- 2014. Stárnutí populace se stává trendem téměř ve všech evropských zemích, zároveň dochází k postupnému zvyšování věku pro odchod do důchodu, proto je důležité zabývat se zaměstnaností starších osob. V teoretické části přináší práce poznatky o problematice trhu práce starších osob, dále jsou předloženy nástroje pro snižování nezaměstnanosti této skupiny osob. V empirické části je kladen důraz na zjištění efektivity projektů spolufinancovaných ESF, které byly zaměřeny na snižování nezaměstnanosti starších osob. Na základě analýzy primárních dat a dotazníkového šetření je zjištěna 77% ztráta dotovaného pracovního místa po skončení dotační doby. I z tohoto důvodu jsou projekty vyhodnoceny jako neefektivní.