Analýza hospodaření města Pelhřimov v letech 2008-2014 se zaměřením na rozšíření čističky odpadních vod - Hanzálek, Michal; Klepek, Cyril; Kolman, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Cílem předkládané bakalářské práce je finanční analýza hospodaření města Pelhřimov na konkrétním příkladu rozšíření čističky odpadních vod. Vedle analýzy hospodaření si práce klade za cíl také analýzu budoucích přínosů pro město a zhodnocení efektivnosti investice. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je definována obec, uvedeno sestavování rozpočtu obce a rozpočtového procesu, dále je zde popsáno rozdělení příjmů a výdajů v rámci rozpočtu obce. Poslední část je věnována vymezení dotací v ČR a způsobům hodnocení hospodaření obcí. Praktická část je zaměřena zejména na finanční analýzu hospodaření města a analýzu efektivnosti rozšíření čističky odpadních vod, která je velmi aktuálním tématem pro město. Analýza potenciálu města je zhodnocena pomocí SWOT analýzy. Z výsledků celkové syntézy analytické části vyplývá, že město Pelhřimov velmi dobře využívá finančních prostředků k zajišťování veřejných statků, mezi které patří i projekt rozšíření čističky odpadních vod.
Vedoucí práce: Cyril Klepek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses