Firma v národním hospodářství a uskutečňování investic alternativy jejího rozvoje prostřednictvím emise dluhopisů a úvěru - Strýček, David; Klepek, Cyril; Doležal, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Tato práce se zaměřuje na téma uskutečňování podnikových investic v českém hospodářství a jejich zdroje financování, především se pak zaměřuje na bankovní úvěr a emisi dluhopisů jako zdroj financování. Studie je rozdělena na dvě části. V teoretické části docházíme k závěru, že bankovní úvěr je v České republice rozšířenější formou financování než emitování dluhopisů. Emise dluhopisů představuje pouze nízké procento z celkových finančních zdrojů podniků. V práci docházíme k jasnému závěru, že pro podniky, které uskutečňují investici a v budoucnu ji neplánují refinancovat další emisí dluhopisů, jsou bankovní úvěry jednoznačně vhodnější alternativou. Práce přináší zhodnocení skutečných investičních záměrů a výběr cizích zdrojů pro jejich financování. Může tedy sloužit jako zjednodušená šablona pro rozhodování o využití těchto způsobů financování.
Vedoucí práce: Cyril Klepek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses