Analýza nezaměstnanosti v okrese Jablonec nad Nisou mezi lety 2008 - 2014 - Veselý, Vladislav; Kolman, Ondřej; Prudká, Šárka, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Bakalářská práce se zabývá analýzou nezaměstnanosti v okrese Jablonec nad Nisou mezi roky 2008--2014. Zaměřuje se na determinanty nezaměstnanosti, spolupráci Úřadu práce v Jablonci nad Nisou se zaměstnavateli a efektivitou aktivní politiky zaměstnanosti. Popisuje vzdělanostní strukturu, věkové rozložení, podíl žen a délku evidence nezaměstnaných uchazečů na trhu práce. Dále se zaměřuje na popis vývoje registrované nezaměstnanosti, jeho příčinu i důsledek. Registrovaná míra nezaměstnanosti se v okrese Jablonec nad Nisou dlouhodobě drží v příznivějších hodnotách, než je průměr České republiky, avšak v letech 2009 a 2010 dochází z důvodu ekonomické krize k rapidnímu nárůstu. Na základě analýzy dochází práce k závěru, že nejohroženějším mikroregionem je Tanvaldsko a nejohroženější skupinou jsou dlouhodobě nezaměstnaní. Zároveň práce dochází kzávěru, že Úřad práce v Jablonci nad Nisou pozitivně ovlivňuje trh práce v okrese. Závěrečným doporučením práce je větší zaměření na rizikové skupiny obyvatel a především na oblast Tanvaldska.
Vedoucí práce: Ondřej Kolman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses