Řešení kartelových dohod v ČR a v EU - Krocová, Denisa (2015)
Tato bakalářská práce se věnuje ochraně hospodářské soutěže v oblasti zakázaných kartelových dohod. Teoretická část charakterizuje úlohu a poslání českého Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže a Evropské komise, objasňuje důležité pojmy a popisuje postup antimonopolního orgánu při šetření kartelové dohody. V této práci vysvětluji, na jakém principu funguje program leniency a procedura narovnání. V praktické části zkoumám konkrétní příklady kartelů z České republiky a z Evropské unie. Účelem práce je zhodnotit efektivitu postupů a nástrojů použitých Evropskou komisí a Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže při odhalování a řešení kartelových dohod.