Řešení kartelových dohod v ČR a v EU - Krocová, Denisa; Štípek, Vladimír, 1986-; Doležal, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Tato bakalářská práce se věnuje ochraně hospodářské soutěže v oblasti zakázaných kartelových dohod. Teoretická část charakterizuje úlohu a poslání českého Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže a Evropské komise, objasňuje důležité pojmy a popisuje postup antimonopolního orgánu při šetření kartelové dohody. V této práci vysvětluji, na jakém principu funguje program leniency a procedura narovnání. V praktické části zkoumám konkrétní příklady kartelů z České republiky a z Evropské unie. Účelem práce je zhodnotit efektivitu postupů a nástrojů použitých Evropskou komisí a Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže při odhalování a řešení kartelových dohod.
Vedoucí práce: Vladimír Štípek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses