Výkonnost českých nemocnic podle typu vlastnictví - Nejepsová, Lucie; Ježek, Tomáš, 1940-2017; Kobliha, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Hlavním cílem této práce je prověřit případnou závislost výkonnosti nemocnic v České republice v letech 2009 -- 2013 na typu vlastnictví. Dále je zkoumán vztah výkonnosti nemocnic k jejich veřejnému nebo soukromému vlastnictví. V neposlední řadě si práce klade za cíl přezkoumat výsledky hodnocení výkonnosti nemocnic s ohledem na jejich právní formu vlastnictví. V první části je prezentováno teoretické pozadí ekonomie zdravotnictví a struktura nemocnic v České republice. Druhá část navazuje metodologickými postupy využívanými k měření výkonnosti. V další části jsou teoretická východiska aplikována na výzkumný soubor nemocnic a je provedeno jejich vzájemné srovnání. Závěr diskutuje výsledky analýzy a podává doporučení pro další možný vývoj výkonnosti nemocnic v České republice.
Vedoucí práce: Tomáš Ježek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses