Vývoj dávek státní sociální podpory v ČR od roku 1995 do roku 2014 a jejich vliv na ekonomické postavení nízkopříjmových domácností - Lukeš, Jáchym; Štípek, Vladimír, 1986-; Sunega, Petr, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2015)
Bakalářská práce se zabývá vlivem dávek státní sociální podpory na příjem a porodnost u nízkopříjmových rodin v České republice. Na základě legislativních změn jsou v práci identifikovány roky, kdy došlo k zásadním změnám v dávkách státní sociální podpory. Tyto roky jsou za pomocí modelových rodin analyzovány z hlediska poměru možného příjmu ze státní sociální podpory a životního minima rodin. Práce prokazuje, že tyto příjmy mohou být hlavním příjmem rodiny. Analýzou porodnosti, počtu nízkopříjmových rodin a změn ve státní sociální podpoře byla vyvrácena hypotéza o dítěti jako hlavním zdroji příjmů pro rodinu.
Vedoucí práce: Vladimír Štípek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses