Průběh exekučního řízení - Jelínková, Petra; Žák, Květoslav; Spirit, Michal, 1943-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Práce se zabývá velmi aktuálním tématem exekucí, a to od jejich zahájení až po ukončení řízení, přičemž sleduje a rozebírá každou jednotlivou etapu. Rozebírá právní úpravu exekuce, druhy exekuce, specifikuje pojem účastníka řízení a řeší také každou jednotlivou etapu exekučního řízení zvlášť a do detailu. Zabývá se také právy dlužníků a častými problémy spojenými s průběhem exekučního řízení, přičemž ukazuje reálné životní situace z pohledu účastníka řízení, ať už v roli samotného dlužníka, manžela dlužníka či spolubydlícího. Cílem je objasnit základní práva dlužníků v rámci exekučního výkonu a vytyčit hranice jednání exekutorů. Dále si kladu za cíl zhodnotit současný právní stav exekučního řízení podle exekučního řádu se zaměřením zejména na jeho nedostatky a úskalí a také zjistit, zda práva dlužníků jsou dostatečná. Motivací pro zpracování této problematiky pro mě je velká medializace tématu, jeho neznalost občany a také velká finanční negramotnost českého národa, která každý rok přivádí do problémů stále více jedinců a rodin.
Vedoucí práce: Květoslav Žák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses