RODIČOVSKÝ PŘÍSPĚVEK A PORODNOST V ČR V LETECH 1993-2012 - Kryštofová, Nela; Poláková, Olga, 1944-; Kobliha, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Hlavním tématem bakalářské práce je vývoj rodičovského příspěvku a jeho vztahu k počtu narozených dětí na území České republiky od roku 1993. Analýza vývoje rodičovského příspěvku se zabývá právním rámcem a částkou rodičovského příspěvku. Přírůstek či úbytek narozených dětí v závislosti na vývoji rodičovského příspěvku zjistím pomocí dat o porodnosti očištěných od demografického vývoje žen v plodném věku. Srovnáním České republiky v oblasti rodičovského příspěvku a délky rodičovské dovolené s Velkou Británií a Švédskem se setkávám s velkými rozdíly. Proto navrhuji snížení doby mateřské dovolené, ale v návaznosti na lepší institucionální rámec předškolních zařízení a větší loajalitu zaměstnavatelů k matkám nebo otcům na rodičovské dovolené.
Vedoucí práce: Olga Poláková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses