Udržitelný rozvoj cestovního ruchu v Plzeňském kraji - Nová, Jana (2013)
Tato diplomová práce se zabývá udržitelným rozvojem cestovního ruchu v Plzeňském kraji. Cílem je zhodnotit současný stav cestovního ruchu a jeho udržitelný rozvoj v Plzeňském kraji. Teoretická část definuje základní pojmy vztahující se k problematice udržitelného rozvoje a udržitelného rozvoje cestovního ruchu. Dále se zaměřuje na roli některých mezinárodních a národních institucí v této oblasti. V praktické části je provedena charakteristika sledovaného území s důrazem na předpoklady pro rozvoj cestovního ruchu a jeho udržitelnost. Následuje zhodnocení udržitelného cestovního ruchu podle vybraných indikátorů. Na závěr je provedeno celkové zhodnocení a navržena některá opatření k podpoře udržitelného rozvoje cestovního ruchu.