Udržitelný rozvoj cestovního ruchu v Plzeňském kraji - Nová, Jana; Kouřilová, Jana, 1960-; Khendriche Trhlínová, Zuzana, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Tato diplomová práce se zabývá udržitelným rozvojem cestovního ruchu v Plzeňském kraji. Cílem je zhodnotit současný stav cestovního ruchu a jeho udržitelný rozvoj v Plzeňském kraji. Teoretická část definuje základní pojmy vztahující se k problematice udržitelného rozvoje a udržitelného rozvoje cestovního ruchu. Dále se zaměřuje na roli některých mezinárodních a národních institucí v této oblasti. V praktické části je provedena charakteristika sledovaného území s důrazem na předpoklady pro rozvoj cestovního ruchu a jeho udržitelnost. Následuje zhodnocení udržitelného cestovního ruchu podle vybraných indikátorů. Na závěr je provedeno celkové zhodnocení a navržena některá opatření k podpoře udržitelného rozvoje cestovního ruchu.
Vedoucí práce: Jana Kouřilová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses